Sindikalista so vrgli na cesto

Odpoved predsedniku Sindikata izvajalcev pristaniških storitev

Pedji Topiću, predsedniku Sindikata izvajalcev pristaniških storitev (SIPS), je delodajalec - družba Nedjo - včeraj izročil izredno odpoved delovnega razmerja. In ker ni upošteval zahteve za zadržanje izvršitve do odločitve sodišča, je Topić od danes dalje na cesti.

KOPER>Pedja Topić je bil včeraj redkobeseden: “Že od jutra sem v šoku. Do zadnjega nisem verjel, da se bo to res zgodilo.” Odpovedi ni želel komentirati, prepričan pa je, da njegov delodajalec tega ne bi naredil, če ne bi nekdo nanj pritiskal.

Odvetnik družbe Nedjo Igor Cek je pojasnil, da je Topić odpoved dobil zaradi kršitev delovnih obveznosti.“Odpoved je povsem zakonita, z utemeljenimi razlogi,” je zatrdil Cek, ki zahteve za zadržanje izvršitve odpovedi do dneva, ko bi Topić vložil tožbo, ni upošteval, saj “ni bila pravilno postavljena”. Delodajalec zato Topiću z današnjim dnem prekinja delovno razmerje.

Pedja Topić ima sedaj 30 dni časa za vložitev tožbe zaradi odpovedi na delovnem sodišču. Njegov odvetnik Aleksander Lisjak včeraj ni bil dosegljiv, je pa že v ponedeljek po Topićevem zagovoru pred izredno odpovedjo napovedal, da bodo pravico poiskali na sodišču, če se bo delodajalec kljub predlogu za zadržanje izvršitve odločil Topiću prekiniti delovno razmerje. Tudi sindikat žerjavistov v Luki Koper je v primeru, da Topić dobi odpoved, napovedal uporabo vseh legalnih sredstev.

Vir: Primorske novice/Objavljeno dne 2.02.2012